Epic Games e заделила 100 милиона долара като награден фонд за турнирите по Fortnite през 2019 г., обявиха от компанията. Астрономическата сума ще се раздаде главно на световната купа по Fortnite, която започва с отворени онлайн квалификации в продължение на 10 седмици между 13-ти април и 16-ти юни. Всяка седмица ще се раздава по един милион долара.

Стоте най-добри соло играчи и петдесетте най-добри отбора на двойки след това ще се състезават във финалите на световната купа по Fortnite, които ще се проведат в Ню Йорк между 26-ти и 28-ми юли. Там наградният фонд е 30 милиона долара. Всеки играч има гарантирани поне 50 000 долара. Соло шампионът на Световната купа по Fortnite ще спечели невероятните 3 милиона долара, което е най-голямата награда за геймър в историята на е-спорта. 

По-нататък, Epic ще продължи да раздава по 1 милион долара в кеш на седмични турнири до края на годината.

Така заделените 100 милиона долара за Fortnite турнири са равни на сумата, която Epic предложи и през миналата година. Наградният фонд е огромен в сравнение с миналогодишния турнир The International по DotA 2, където бяха раздадени 25.5 милиона долара. С уникалния успех на Fortnite, Epic очевидно има достатъчно пари за харчене  и за раздаване, така че няколко добри Fortnite играчи ще завършат тази година много богати. 

Тагове: