Пресният Apex Legends се превърна в страхотен хит и се радва на милиони играчи и също толкова много зрители в платформи като Twitch. Но един елемент, който може да засегне популярността на играта в дългосрочен план, е нейният бизнес модел. Казано в прав текст, много играчи се притесняват, че микротранзакциите в Apex Legends са прекалено скъпи.

Като безплатно заглавие Apex Legends трябва да генерира приходи по някакъв начин и това става с продажбата на козметични продукти, които не влияят на геймплея. Играта обаче има много агресивен ценови модел и прекалено сложна икономика. Към днешна дата все повече геймъри изразяват несъгласието си с микротранзакциите и повдигат въпроси относно бъдещето на играта, ако тя продължи по този начин.

В момента Apex Legends ви таксува до 18 долара за един-единствен скин на оръжия, което е по-скъпо от почти всички предмети във Fortnite. Нещата стават още по-зле, когато осъзнаете, че няма реалистичен начин да отключите тези премети само с игра. Както се случва често при този тип заглавия, може да купите и т.нар. lootboxes – една кутия струва 1 долар, и само може да се надявате, че ще попаднете на нещо ценно сред стотиците безсмислени предмети.

Тъй като за момента не знаем колко пари печели Apex Legends, е трудно да кажем дали оплакванията на играчите за цените имат ефект върху приходите на играта. Лесно обаче можем да предположим, че ЕА не би финансирала Apex Legends, ако не се надяваше да се превърне в същата дойна крава като Fortnite. Засега Apex Legends изглежда като готина игра и ще бъде наистина жалко, ако се провали, защото нейните издатели са алчни и тестват предела на това, което могат да таксуват в нейния виртуален свят.

Впечатляващи снимки със смартфон? По-лесно е, отколкото предполагате (част 1)

Тагове: