Новата игра на финландското студио Remedy, известно с хитовете Quantum Break и поредицата Max Payne, ще излезе това лято. Тя се нарича Control и премиерата бе разкрита на корицата на новия брой списание Game Informer. За съжаление точната дата все още не  е обявена, но поне със сигурност играта ще се появи в следващите шест месеца.

Напоследък Сontrol остана на заден план на фона на множеството нови заглавия, излезли и обявени за тази година, но проектът от създателите на Alan Wake заслужава сериозно внимание. Control бе анонсиран на Е3 миналото лято и представлява впечатляващо екшън приключение, което се върти около историята на млада жена на име Джейси Фейдън и тайна агенция за свръхестествени операции. В света на Сontrol геймърите имат умения, които им позволяват да изкривяват времето и пространството, което обещава доста зрелищни престрелки и пъзели.

За разлика от предишните игри на финландците, които бяха линейни приключения, Control ще има отворен свят с допълнителни куестове и възможност да посетите някои локации едва след като придобиете съответните умения. Накрая финландците обещават, че ще оптимизират Control за РС, така че да не се получат проблемите, които тормозеха Quantum Break преди това.

По традиция игрите на Remedy предизвикват силни, разнопосочни чувства, но истина е, че студиото е доказало, че прави изключително силни откъм сюжет заглавия и всяка нова негова игра има потенциала да се превърне в голям хит.

Тагове: