Конзолата Xbox One ще бъде запомненa с някои лоши неща, водещи сред които са липсата на нови игри и прекратяването на съществуващи проекти. Надяваме се, че в случая с Crackdown 3 няма да стигнем до прекратяване, но със сигурност ще има ново забавяне, ако можем да се доверим на Kotaku. Polygon също потвърди забавянето с източник, близък до проекта, който говори анонимно, за да защити кариерата си.

Първоначално насрочена за пускане през 2017 г. и напоследък за пролетта на 2018 г., Crackdown 3 вече е насрочена за премиера през 2019 г., като според издателя Microsoft това даде на проекта допълнително време за разработка.

Обявена на E3 2014 с лъскав трейлър, Crackdown 3 претърпя редица неуспехи по време на дългото си развитие. Между 2014 г. и 2017 г. играта се появи малко на големите конференции и събития. Демо версията на Gamescom 2015, която се фокусира върху онлайн мултиплейъра, сякаш показа напредък. Но на E3 2017 дългоочакваната демонстрация на кампанията беше посрещната хладно.

Съвместно разработен от Reagent Games и Sumo Digital, проектът наскоро остана без създателя на серията Дейвид Джоунс. През януари Epic Games придобиха облачната технология Cloudgine на Джоунс и наеха Джоунс като директор за е-спорт и облачните стратегии на студиото.

Два източника, запознати с плановете за пускане на играта, казват, че Microsoft се надява да даде на екипа времето, необходимо за да избегне още едно бедствие, като се позовават на прекратените Scalebound и Phantom Dust и закриването на Lionhead Studios.

Тагове:
Най-четени
Всички

Телефон със селфи камера под дисплея? Ще видим след само два дни

130 | 24.06.2019
Още от Play

Diablo 4 вече е в ръцете на служители на Blizzard

107 | 25.06.2019