Ако скромното Nintendo Switch може да пусне преработената версия на Crysis, вероятно си мислите, че по-мощни конзоли и модерни компютри няма да имат проблем с играта, която стана синоним на гладен за ресурси геймърски софтуер. И все пак това не е точно така, ако планирате да подкарате Remastered на най-високи настройки.   

Създателите на оригиналната игра Crytek и студиото Saber Interactive, което помага за порта, пуснаха трейлър, посветен специално на техническите възможности на новата версия. Тя ще включва текстури до 8К, HDR поддръжка, Motion Blur, повече светлинни ефекти и др. Освен това Crysis Remastered може да ползва RTX картите на Nvidia за хардуерно базирани Ray Tracing ефекти на РС. При Xbox One X и PS4 Pro играта ще поддържа софтуерно базиран Ray Tracing.

С други думи старият лаф „може ли вашата машина да подкара Crysis?“ все още е съвсем актуален, тъй като ще ви трябва мощно РС, за да извлечете максимума от играта. Crysis Remastered вече излезе за Switch миналия месец, а излиза за РС, PS4 и Xbox One на 18 септември.    

Снимка: Crytek

Виж още: Ще спасяваме отново галактиката в преработената Mass Еffect трилогия през 2021 г.