Counter-Strike 2 най-накрая е тук, което означава, че както дългогодишните фенове, така и новите потребители на емблематичния шутър на Valve вече влизат в играта, за да играят на актуализираните карти. CS2 се появи като безплатна актуализация на Counter-Strike Global Offensive, като замени последната в процеса. Сега, когато CSGO вече е официално мъртъв и Counter-Strike 2 е заел мястото си, в класациите на Steam се наблюдава ръст на феновете. Само след един час CS2 имаше огромен брой играчи, които са повече от следващите девет най-добри игри в Steam, взети заедно.

Прочетохте правилно. Стартирането на Counter-Strike 2 удвои броя на играчите на CSGO за по-малко от час, като привлече над 500 000 повече. В сравнение с другите игри, които заемат челните места в списъка на Steam, CS2 всъщност има повече играчи, отколкото деветте, които са след нея, взети заедно. Тези игри са Dota 2, Baldur's Gate 3, Cyberpunk 2077, Starfield, PUBG, Apex Legends, Rust, Rainbow Six Siege и Grand Theft Auto.

В момента активните играчи в FPS играта са 1 183 739, а в деветте игри зад нея - общо 1 110 845. Можете сами да проверите класациите в Steam, за да се запознаете по-отблизо с това какво играят хората в момента, но цифрите за CS2 са зашеметяващи. Стартирането на Counter-Strike 2 буквално току-що се случи, а предишният брой играчи на CSGO беше по-малко от половината.

Valve прекара целия ден в намеци за излизането на продължението, отговаряйки на публикациите на хората за това как играчите ще пропуснат CSGO, когато CS2 се появи. Натрупването на вълнение около новото попълнение в дългогодишната поредица Counter-Strike сега се отразява на общия брой играчи в играта.

Въпрос на време е нарастващата империя от скинове на Counter-Strike 2 да заприлича на тази на предшественика си. За щастие всички ваши стари CSGO скинове са налични в CS2 с подобрен външен вид и усещане, защото все пак Source 2 е по-мощен енджин.

Снимка: Valve

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

Тагове: