Death Stranding, следващата игра от създателя на Metal Gear Solid Хидео Коджима вече не е включена в списъка на PlayStation ексклузивите от Sony - и това накара феновете да се притесняват.

Предстоящото заглавие - което наскоро Коджима обяви за първо в изцяло нов жанр - е премахнато от списъка на ексклузивите на PlayStation.com. Този ход изглежда потвърждава "теч" в началото на тази година, в който се споменаваше за предстояща PC версия на играта - от същия източник, който посочи премиерната дата на Death Stranding като 8 ноември, преди да стане публично достояние.

Е, какво става сега? PlayStation изведнъж ли е загубил ексклузив? Отговорът е не.

Въпреки че подпомага финансирането на разработката на Death Stranding и въпреки че е изградена върху собствения енджин Decima на Sony Studio Guerrilla, първоначалната сделка за играта е била само за правото на конзолна ексклузивност.

Информация относно сделката от декември 2015 г. беше публикувана в сайта Medium от PR мениджър на PlayStation с прякор Pad Poet, но вече мистериозно е изтрита. За щастие архивирана версия все още съществува.

Виж още: Филмът по Mortal Kombat черпи вдъхновение от лошото момче Deadpool

В публикацията в блога Death Stranding многократно се нарича „конзолно ексклузивна“ игра, но има и пряк отговор за версията за компютър:

„На какви други платформи ще бъде достъпно първото независимо заглавие на Коджима освен PS4?“, гласи един въпрос. Отговорът: „Заглавието се планира да стане достъпно на компютър (след PS4)“.

„Колко трае ексклузивността?“, зададен е следващият въпрос. „Не разкриваме подробности“, е отговорът на Sony.

Оттогава Death Stranding е редовна игра заедно с други ексклузиви на PlayStation като The Last of Us 2 и Ghosts of Tsushima по време на пресконференции и стриймове на Sony, а играта е рекламирана наравно със собствените премиери.

Но истината е, че от сделката през 2015 г. насам тя никога не е била напълно ексклузивна - така че не би трябвало да е в този списък на първо място.

Тагове: