Battlefield 2042 на EA роди доста спорове, откакто стартира миналия ноември, като играчите бяха недоволни от пропускането на ключови функции при премиерата, както и от някои съмнителни дизайнерски решения.

След пускането на пазара имаше актуализации, които коригираха статуса на Battlefield 2042, като закъснялото стартиране на първия ѝ сезон по-рано този месец въведе нова карта и функции, които се харесаха на общността на играта.

Въпреки тези актуализации обаче Battlefield 2042 все още има играчи, които се бият под руски флаг като една от двете фракции в играта - решение, което изглежда неудобно предвид нахлуването в Украйна на руски сили и в светлината на решението на EA да премахне руските клубове и руския национален отбор по футбол от FIFA 22, FIFA Mobile и FIFA Online.

„На първо място ние в DICE, разбира се, бяхме шокирани като всички останали на 24 февруари, когато се събудихме, за да видим какво се случва в Източна Европа“, казва генералният мениджър на EA DICE Ребека Кутаз в скорошно интервю за Eurogamer за Battlefield 2042. „Имаме много членове на екипа, идващи от Източна Европа, и трябваше да се справим с това, за да се чувстват комфортно.“

„Това беше първото ни притеснение. След това е смущаващо, че сме военна игра и в Battlefield 2042 една от противоположните фракции е руска. Това, което направихме, е преоценка на играта и се опитваме да бъдем толкова чувствителни, колкото можем да бъдем с възможно най-голямо уважение към всичко, което правим.“

Запитана дали това може да се промени, Кутаз каза, че ще бъде трудно да се приложи. „Това е много трудно да се промени“, каза тя, „в този развлекателен продукт“.

Впоследствие EA излезе с допълнителен отговор, предоставящ официално изявление за продължаващото присъствие на Русия в Battlefield 2042.

„Докато сюжетът в Battlefield 2042 и съдържанието, наскоро пуснато за Сезон 1, остават представителни за играта, направихме преглед и коригирахме съдържанието (както в играта, така и в маркетинга), за да бъде чувствително към ситуацията в Източна Европа“, каззва говорител на EA пред Eurogamer. „Фракциите на Русия и САЩ, както са представени днес в Battlefield 2042, ще продължат в нашата мултиплейър услуга. Продължаваме да наблюдаваме ситуацията и ще се адаптираме, когато е необходимо.“

Снимка: ЕА

Виж още: Въпреки лошите отзиви Diablo Immortal е огромен финансов успех

 

Още от Play