GOG и Blizzard възродиха Diablo 1 от мъртвите и за пръв път легендарната екшън ролева игра е налична в дигитален формат за 10 долара.  

Това дори не е всичко: двете компании са се споразумели да изкарат на същата платформа стратегиите Warcraft: Orcs and Humans и Warcraft 2. Засега все още не знаем кога ще стане това.  

Diablo 1 през GOG не включва експанжъна Hellfire и предлага два режима на игра. Единият е оригиналната Diablo 1 версия от 1996 г. с класически мултиплейър през Battle.net. Другата подобрена DX версия на Diablo 1, оптимизирана за Windows 10. Тя поддържа резолюции до 8К и различни графични екстри като вертикална синхронизация на картината, повече кадри в секунда, осъвременено съотношение на образа и др. Изчистени са и някои бъгове. Тази версия не поддържа Battle.net, но има Direct IP мултиплейър.

Връщането към оригиналната игра след десетилетия на подобрения може да бъде доста трудно. Diablo 1 се играе доста по-различно на фона на съществуващото от няколко години  Diablo 3, но носталгията те блъска с пълна сила. Само няколко часа в света на Diablo 1 и ще разберете какво имат предвид онези, които казват колко различна е била серията тогава и как би било страхотно, ако Diablo 4 тръгне в същата посока.

Имате нов геймърски лаптоп? Ето четири актуални игри, с които максимално ще му се изкефите! (ВИДЕО)

---

"Капитан Марвел": Торнадо с нежно име (ревю)

Тагове: