Преработената Diablo 2: Resurrected най-накрая ще оживее отново на екраните ви на 23 септември за PC, PlayStation 4, PS5, Nintendo Switch, Xbox One и Xbox Series X/S.

Както вече беше съобщено, тази обновена версия на 20-годишната класика ще включва и разширението си Lord of Destruction. Също така ще можете да превключвате между разделителната способност на играта до 4K или до оригиналния външен вид от скромните 800x600 пиксела.

Ще има и Diablo Prime Evil Collection, съдържаща Diablo 2: Resurrected и Diablo 3 Eternal Collection. Ако предварително поръчате играта, ще получите ранен достъп до отворения бета-тест през август на определени платформи.

През февруари Blizzard най-накрая обяви Diablo 2 Resurrected, която се превърна в една от най-лошо пазените тайни в индустрията за видеоигри. Това възраждане на 20-годишната велика екшън ролева игра разбуни духа на феновете - тук имаме ремастер, а не римейк на играта, която за мнозина е определила екшън RPG жанра. Подценяване е да се каже, че Diablo 2 се помни с умиление. Тя е любима на милиони запалени играчи и със сигурност преработката ще се гледа под лупа.

Дали си заслужава - ще разберем в началото на есента.

Снимка: Blizzard

Виж още: Ако имате този iPhone, сърцето ви може да бъде изложено на риск