Представеното в рамките на BlizzCon 2018 мобилно Diablo - Diablo Immortal, повиши кръвната захар на почти всички хардкор фенове на именитата поредица. Естествено, основните опасения бяха свързани с възможността франзчайзът Diablo да се пренесе изцяло на мобилен терен. Съответно да загуби своята същност, предвид генералните геймплейни улеснения в предстоящия Immortal.

Според Kotaku обаче Blizzard е имал намерение да анонсира следващия голям Diablo проект за конзоли и PC по време на споменатия BlizzCon 2018. По думите Джейсън Скрейър е трябвало да бъде показано видео, в което единият от съоснователите на Blizzard - Алън Адам, анонсира, че Diablo 4 е в процес на разработка, но все още не е достатъчно полирано, за да бъде демонстрирано публично.

Естествено официалният отговор на Blizzard отхвърля напълно твърдението на Kotaku, но от друга страна не бихме се изненадали, ако става въпрос за контролиран теч на информация.

Прочее, след лавината от огън и жупел срещу Diablo Immortal главният дизайнер на мобилната игра сподели, че негодуването е разбираемо. В разговор с VG247 той допълва, че е нормално играчите да са скептични към новия проект, но с времето се надява Immortal да спечели множеството от хардкор Diablo общността.

Тагове: