Blizzard разочарова мнозина, като не анонсира нормална Diablo игра по време на BlizzCon 2018 този уикенд, и феновете продължават с критиката заради мобилния порт Diablo Immortal. Този път тя е под формата на шега, но посланието е ясно: бъдещето на Diablo не е добро.

Фенове закупиха домейна PlayDiablo4.com, но вместо да посреща с тийзър или да пренасочва към официалните страници на поредицата или поне на нещо в рамките на Blizzard, той препраща към официалния сайт на Path of Exile.

Path of Exile, разбира се, е безплатен еквивалент на Diablo, който си спечели милиони фенове. През годините играта бе обновявана многократно с ново съдържание и продължава да бъде безплатна. Всъщност за мнозина именно Path of Exile е най-добрият пример за честен и конструктивен free-to-play модел в гейминга.

Студиото Grinding Gear, създател на играта, също реши да използва момента, за да насочи вниманието към предстоящия ъпдейт 3.5.0, който излиза след няколко седмици. Той е най-голямото обновление за 2018 г. и ще донесе много нови неща.

Колкото до Blizzard, по време на BlizzCon компанията загатна, че има няколко нови Diablo проекта, но не даде абсолютно никакви подробности за тях, в резултат на което феновете закономерно не са доволни.

Тагове: