По-рано тази година Blizzard анонсира римастъра на Diablo 2 на Blizzcon 2021, но по-сериозният въпрос, който занимава феновете, е свързан с това, което ще предложи напълно новата Diablo Immortal, която също се очаква тази година, но само за мобилни устройства.   

Вече знаем, че Diablo Immortal има доста дънджъни, които да плячкосвате, и персонажи, които да развивате, но вероятно се чудите какво ще ви предложи играта, след като стигнете до края на сингъл кампанията. Според старши дизайнера на бойната система Джулиан Лав Diablo Immortal ще има много повече Endgame съдържание, отколкото Diablo 3.

„Едно от нещата, които искаме, е играчите да могат да правят много неща, за да развият своите персонажи. Ще предложим Elder rift, Helliquary, Bounties, PvP и Cycle of strife, което е за феновете на PvE играта“, обяснява Лав.

„Обикновено когато стигнете последното ниво в игрите, там всичко свършва, но в случая с Diablo Immortal там ще се отключат много от тези системи и реално получавате цяла нова версия на играта“.

Така очевидно endgame съдържанието на Diablo Immortal ce свързва с идеята на Blizzard да направи играта ММО с по-широк социален елемент.

„Искам играчите да споделят истории помежду си за своите приключения и предизвикателства. Ако играта беше само сингъл плейър, тези изживявания нямаше да се споделят и коментират толкова много, отколкото ако имате социален елемент.“

Снимка: Blizzard

Виж още: Полша направи Minecraft сървър за учениците у дома