Хорър шутърът Doom Eternal излиза на 22 ноември, обяви Bethesda на своята конференция по време на Е3. Играта ще излезе за РС, PS4, Xbox One и за стрийминг платформата Google Stadia.

За да отбележи анонса, студиото id Software пусна нов трейлър, посветен на кампанията в Doom Eternal. Видеото показва обичайните брутални сцени на адски изчадия, престрелки и много адреналин.  

Най-запалените фенове на Doom Eternal ще могат да се сдобият със специално колекционерско издание. Освен играта то включва книжка с истории от света на Doom, литография, дигитално козметично съдържание и доста приятна каска от екипировката на главния герой. По-горе може да видите как изглежда тя на главата на посетител на пресконференцията. За да я сложите на вашата глава обаче, ще трябва да платите солената сума от 200 долара.

Освен сингъл кампания Doom Eternal ще включва още асиметричен мултиплейър режим, наречен Battlemode. В него един въоръжен до зъби човек се изправя срещу два демона.

Този път онлайн режимът ще бъде разработен от самото id Software, а не от външно студио – нещо, което е вероятен отговор на лошо приетия мултиплейър в излязлата през 2016 г. Doom, който бе направен от външен партньор.  

Виж още: Cyberpunk 2077 идва през април 2020 г. и Киану Рийвс е в нея