Microsoft премахна и последното зрънце съмнение за това, че следващото конзолно поколение наближава. Гигантът потвърди, че новата Xbox конзола, известна с кодовото име Project Scarlett, ще бъде на пазара за празничния сезон на 2020 г.

Конзолата ще ползва модифицирана версия на процесорната архитектура AMD Zen 2 с GDDR6 памет и достатъчна мощност, че да се постигне 8К резолюция ако не за всички, то поне за повечето игри. Ще видим още real-time ray tracing ефекти и 120 кадъра в секунда. Игрите и програмите ще зареждат по-бързо благодарение на SSD диск, който изпълнява ролята и на виртуална памет.

Project Scarlett ще бъде четири пъти по-мощен от сегашната ревизия Xbox One X. Спрямо сегашното поколение конзоли новата система ще извади 40 пъти по-бърза скорост на обработка на данни.

Ако се чудите къде са игрите, премиерата на конзолата ще бъде придружена с шутъра Halo Infinite. През гейм стрийминг услугата на Microsoft пък ще може да имате достъп и до други заглавия. Компанията определено има да доказва много след неубедителния старт на Xbox One и ще бъде интересно да видим как ще реализира новия дебют.

Виж още: Технологичните „неща“, които не съществуваха, когато Ливърпул спечели за последно Шампионската лига 

Тагове:
Още от Play