Е-спортовете продължават да бъдат бизнес за много милиони долари, а престижният турнир The International ще остане най-изгодният форум в е-спорта за поне още една година, чийто награден фонд от над 30 милиона долара ще си оспорват най-добрите в света.

The International е най-известният DotA 2 турнир, който ще се проведе за девета поредна година. Съгласно традицията от 2011 г. насам по-голямата част от наградния фонд на турнира се набира от самите зрители. През май Valve пусна т.нар. battle pass за играта, който позволява на геймърите да си купуват редки козметични предмети и да участват в ексклузивни събития. Една четвърт от тези пари отиват в наградния фонд за най-големия DotA 2 турнир на годината. През 2018 г. The International се проведе във Ванкувър и имаше рекордния за тогава портфейл от 25.5 милиона долара.

Новият награден фонд от 30 милиона долара е важен по още една причина. Той помага на The International да остане най-голямото е-спорт събитие на планетата, поне що се отнася до парите, въпреки възхода на агресивния нов конкурент в лицето на Fortnite. Миналата година Epic задели 100 милиона долара, за да превърне шутъра в турнирно заглавие и в тази сума влизат 30 милиона долара за награден фонд на световната купа, която ще се проведе в Ню Йорк от 26 до 28 юли.

Междувременно The International 2019 стартира на 20 август в Шанхай.            

Виж още: Супер рядка Pokémon карта за 60 000 долара мистериозно изчезна по пощата

 

Тагове: