Трудно е за вярване, но минаха 20 години! Да, две десетилетия от момента, в който компютрите ни приеха един от най-емблематичните персонажи в гейминг света за неговия първи скок в 3D – Duke Nukem. Ако вече усещате носталгията, която ви кара да си спомняте за онези години с усмивка, имаме добра новина. От SlashGear съобщават, че в края на следващата седмица на бял свят ще се появи обновена версия на Duke Nukem 3D, която ще има подобрения в графиката, но и ще дойде с някои дребни изненади. За това загатна първо официалната страница DukeNukem.com, а след това и информация в Reddit, придружена от няколко скрийншота.

Ако посетите официалната страница, ще бъдете посрещнати от надписите „Честита 20-а годишнина“ и „Очаквайте скоро“, а точно под тях – таймер, който отброява времето до нощта на 3 септември. Точно тогава гейм студиото Gearbox има насрочено събитие в рамките на PAX West. Липсват детайли за това, което ни очаква, но те могат да бъдат открити от друго място.

Според Reddit потребителя Tezla55, позовавайки се на неизвестен източник, заглавието на играта е Duke Nukem 3D: World Tour, а разработката е поверена на Nerve Software. Играта е описана както като обновление на оригинала, така и като негова „ремикс версия“. Причината е, че очакваме и ново съдържание. Tezla55 добавя, че заглавието ще има и други изненади, сред които кооперативен режим и онлайн мултиплейър. Към момента не можем да потвърдим дали скрийншотите са реални (в момента не се отличават от графиката на модовете, налични от много време насам), но след по-малко от седмица ще видим завръщането на един от най-противоречивите образи в света на игрите – Duke Nukem.

Създателите на Stranger Things разказват за игрите, които са ги вдъхновили. 

Тагове: