Първото пътуване на студиото Respawn до една далечна галактика като цяло се оказа добро и вече знаем, че неговата игра Star Wars Jedi: Fallen Order ще получи продължение. Нов слух твърди, че междувременно нова игра във вселената на марката е била прекратена – третата за три години, – но в същото време напомня, че можем да очакваме и мистериозна нова игра заедно с Fallen Order 2.

Най-скорошното прекратено заглавие се разработва с кодовото име Viking и работата по него е спряла през пролетта на 2019 година. Viking представлявала игра с отворен свят, позиционирана като спиноф на Battlefront. Първоначално по Viking работило студиото ЕА Vancouver, но след това проектът бил прехвърлен на Criterion. Трудности в координацията на работата между двете студиа, които са доста отдалечени географски, довели до провала на Viking.

Това е жалко, защото изглежда, че визията за играта е била доста амбициозна и с акцент върху историята и героите. Viking е трябвало да излезе тази година заедно с новите конзоли PlayStation 5 и Xbox Series Х.

Вместо това в допълнение към Fallen Order трябва да получим „по-малък и по-необичаен проект“ в Star Wars вселената, по който работи ЕА Motive. В последните години ЕА имаше доста проблеми със Star Wars лиценза, като две игри, известни с работните имена Ragtag и Orca, бяха прекратени, а излезлите не се приеха добре. Успехът на Fallen Order обаче доказа, че компанията все пак може да произведе качествен космически екшън, и се надяваме, че тази тенденция ще продължи.

Виж още: Майстор на кървавия хорър ще прави филма по Borderlands