Вече имаме една голяма Star Wars игра, насрочена за ноември в лицето на Star Wars Jedi: Fallen Order, но почитателите на космическата вселена ще получат доза ретро екшън дори още по-скоро. Стана ясно, че Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast ще излезе за Nintendo Switch и PS4 още на 24 септември.

Първоначално играта излезе за РС през 2002 г. и предложи вълнуващо за времето си джедайско приключение. В нея влизате в ролята на Кайл Катаран, който преследва преминал към тъмната страна джедай.

Jedi Outcast имаше дълга и забавна кампания, но мултиплейрът също беше важна част от изживяването. За съжаление преработената версия на играта ще съдържа само сингъл компонента, потвърди студиото Aspyr. Нейното продължение Jedi Academy пък ще се появи в началото на 2020 г. и вече ще предлага онлайн режим. Тази игра първоначално бе издадена през 2003 г. и в нея може да се биете с двойка лазерни мечове едновременно.

Виж още: Party like it's 1993: новият Doom получи DOS порт (ВИДЕО)

И двете игри ще имат жироскопично прицелване във версията си за Switch.

Собствениците на Xboх One не трябва да се чувстват пренебрегнати - Jedi Academy беше издадена за оригиналния Xbox и в момента е съвместима с актуалната конзола на Microsoft, така че може да играете още сега.

Тагове: