Electronic Arts съобщиха, че подготвят нова игра за Android, вдъхновена от Lord of the Rings. Тя ще носи името The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth и ще се развива в света на Толкин (да не се бърка със света на филмите на Warner Brothers), тъй като EA си партнира с Middle-earth Enterprises, а не с филмовата компания. Подобен опит имаха преди време и NetEase при създаването на The Lord of the Rings: War. Очаква се заглавието да предлага колекциониране на герои и то да влезе в регионална бета-версия това лято, като в момента се разработва от Capital Games, студиото, което стои и зад печалбарския опит Star Wars Galaxy of Heroes.

Все още няма много информация за предстоящата игра, но е известно, че тя ще бъде безплатна, като ще предлага колекциониране на герои, осигуряващи "стратегическо и социално конкурентно изживяване". Поставено така, микротранзакциите и PvP режимът изглеждат повече от вероятни, точно като Star Wars Galaxy of Heroes. Очаква се походова RPG игра, където играчите ще се борят през познатите истории, разказани в книгите на Толкин.

Да кажем, че нищо от това не звучи особено интересно, тъй като последното, от което се нуждае мобилният ви телефон, е още една безплатна LoTR игра (поне не такава, която е F2P gacha игра) и все пак точно това ще получим. Бихте си помислили, че EA, от всички компании, ще има свободни средства, за да създава добри игри за мобилни устройства, но Star Wars Galaxy of Heroes и лошите отзиви на играчите доказват, че компанията се интересува повече от мързеливи печалби, отколкото действително да предложи стойностни видеоигри за преносими платформи: едно тъжно отражение на това, което AAA издателите мислят за мобилните устройства и неговата потребителска база.

Въпреки че все още не сме виждали никакви кадри от The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth, днешното съобщение със сигурност не е нещо, за което си струва да се вълнуваме, с всички предупредителни знаци, обвити във F2P пакет, защото очакванията ни по-скоро са за същия P2W модел, който сме виждали хиляди пъти. Макар че бихме искали EA да докаже, че грешим, е малко вероятно да го направи, което е жалко. В края на краищата защо да налагате скъпа и популярна марка в игра, освен ако не планирате да възстановите парите си.

Снимка: Warner Bros.

Виж още: Xbox на USB стик може да е сигнал за безконзолно бъдеще