God of War Ragnarok може да се окаже последният PlayStation ексклузив, който да зарадва собствениците на отиващата си PlayStation 4.

Докато феновете очакват с трепет заглавието, Sony все още не е обявил премиерна дата за екшън приключението. Нещо повече - изглежда че това най-вероятно ще е последното ексклузивно заглавие, дело на японския гигант, което ще видим за PS4.

Имайки предвид факта, че както Horizon Forbidden West, така и God of War Ragnarok имат PS4 портове, мнозина очакваха, че тази тенденция ще продължи известно време. Ако обаче погледнем плановете на Sony след God of War Ragnarok, ще забележим нещо друго. След God of War Ragnarok нито една от обявените от Sony игри до момента не е потвърдена за PS4. Заглавия като Marvel’s Wolverine, което е дългоочакваното продължение на Marvel’s Spider-Man, и дори Final Fantasy XVI няма да излязат за PlayStation 4. Това силно подсказва, че God of War Ragnarok ще бъде последното ААА заглавие от каталога на компанията, налично за PlayStation 4.

Въпреки че това звучи разочароващо, то не би било неочаквано. Към появата на God of War Ragnarok, PS5 вече ще бъде на повече от две години. Оттук насетне такива високобюджетни заглавия ще имат по-голям успех, ако бъдат разработвани специално за PlayStation 5, без да се хабят ресурси за оптимизация на енджина за PlayStation 4. Така ще очакваме още по-впечатляващи визуално игри за актуалната конзола за сметка на отпътуването на PlayStation 4 към страниците на гейм историята.

Снимка: Sony

Виж ощеЕмулацията на PS3 игри на вашия PS5 може да е близо