Спекуланти, които се опитват да продават празни кутии от PlayStation 5 конзоли по еВay на астрономически цени, попаднаха под ударите на популярния сайт, който се опитва да намали скандалните измами. Тенденцията назря, тъй като мошениците продължават да се възползват от недостига на PlayStation 5 в търговската мрежа и да търсят бързи печалби от доверчиви потребители.

Според еВay снимките на празни кутии вече автоматично ще водят до премахване на обявата, защото не отговарят на изискванията на дигиталния пазар. До момента някои купувачи платиха повече от 1000 долара само за да получат празна кутия без PlayStation 5 в нея. Компанията припомня, че в такъв случай може да се възползвате от гаранцията за връщане на парите, ако транзакцията е извършена по официалната еВay процедура.

Спекулантите не за пръв път се възползват от голямото търсене и ограниченото предлагане на нови конзоли. През 2013 г. англичанин плати 450 лири за снимка на Xbox One.

PlayStation 5 излезе в средата на ноември и от самото начало бе в ограничени количества, но след като и тези бройки се разпродадоха по Коледа, търсенето продължи да бъде огромно, в резултат на което PlayStation 5 конзоли в интернет често се продават дори и на двойна цена спрямо официалната.   

Снимка: Sony

Виж още: Duracell не плаща тайно на Microsoft, за да слага AA батерии в Xbox контролера

 

Тагове: