Тъй като е потвърдено, че Diablo 4 ще има сезонен модел, когато става въпрос за съдържание след пускането си на пазара, изглежда, че тези, които вземат Diablo 4 Battle Pass, ще получат многократна възвръщаемост на парите, тъй като завършването му ще отнеме доста време.

В интервю за PC Gamer помощник-директорът на играта Джо Пиепиора представи очакваното време, което ще е необходимо за завършване на всеки сезон на Battle Pass, и то ще отнеме дори повече от някои AAA ролеви игри.

"Към този момент, ако мислите за завършване на сезонното приключение заедно с изпълнението на другото съдържание в играта, ще инвестирате около 80 часа, за да завършите целия Battle Pass пакет. Достигането на 100-ото ниво на героя може да отнеме малко повече време в зависимост от начина ви на игра."

Интервюто хвърля светлина и върху начина, по който ще функционира системата за Battle Pass. Всеки сезон ще започва с нов сезонен герой на ниво 1, а преминаването през специфични за сезона цели ще повишава нивото на героя до 100, като по пътя ще се отключват награди.

Подобно на много игри с онлайн услуга, Diablo 4 ще предлага безплатна пътека за всички играчи и платена премиум пътека с козметични награди. Пиепиора увери, че играчите, които не желаят да се занимават със сезонния грайнд в края на играта, могат да го пропуснат изцяло и да се върнат за актуализациите на историята, без да се чувстват изостанали.

Това определено е добра новина за играчите на Diablo 4, които искат да закупят Battle Pass. Да се надяваме, че геймплеят няма да е прекалено базиран на грайнд в начина, по който напредваме в сезонното съдържание.

Diablo 4 ще излезе на пазара на 6 юни за PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S и PC.

Снимка: Blizzard

Виж още: Diablo IV ще поддържа революционната DLSS 3 графична технология

Още от Play