Предстоящият римейк на оригиналния The Witcher ще бъде игра с отворен свят, потвърдиха от CD Projekt. В доклад до инвеститорите издателят каза, че новата игра е „RPG с отворен свят“ и „модерно преосмисляне“ на оригинала.

Оригиналната RPG The Witcher, издадена през 2007 г., беше разделена на няколко големи карти, които съдържаха по-малки карти с подземия, крипти и пещери, но не включваха широк отворен свят в смисъла, в който The Witcher 3 го прави. По-добро сравнение би било Dragon Age: Origins.

Все още не сме чули много за плановете на CD Projekt за римейка, който беше обявен през октомври. Освен това ново описание обаче знаем, че разработката му се ръководи от Fool's Theory, създател на скорошната RPG игра Seven: The Days Long Gone, под надзора на CD Projekt.

„Сътрудничеството с Fool's Theory по проекта е също толкова вълнуващо, тъй като някои от хората там са участвали преди в игрите от поредицата The Witcher“, каза ръководителят на студиото CD Projekt Red Адам Бадовски, когато беше обявен римейкът. „Те познават добре основния материал, знаят колко геймъри очакват с нетърпение да видят римейка и знаят как да правят невероятни и амбициозни игри. И въпреки че ще отнеме известно време, преди да сме готови да споделим повече за и от играта, знам, че ще си струва чакането.“

CD Projekt също работи върху нова трилогия The Witcher и отделни игри (плюс още неща за Cyberpunk), така че е логично да остави този римейк в ръцете на друго студио. Журналистите харесаха Seven: The Days Long Gone доста и я описват като „брилянтен стелт геймплей и нетрадиционна RPG в един много амбициозен, но бъгав пакет“. Надяваме се, че студиото ще постигне подобен успех от римейка на The Witcher, като изключим бъговете. (Не че ще се изненадаме от бъгове в голяма ролева игра с отворен свят.)

Снимка: CD Projekt

Виж още: Gran Turismo 7 може да зарадва РС геймърите