FIFA 22 е към края на живота си, докато играчите се подготвят за следващата версия на годишния футболен симулатор на EA. Статистиката за постиженията обаче показва, че само под четири процента от играчите са играли женски футболен мач през 10-месечния живот на играта.

TheGamer измери това чрез проследяване на постижението Passion в Xbox, PlayStation и Steam. За да отключите постижението, трябва да „изиграете международен футболен мач за жени“, което много малко играчи са правили. 3.3% от играчите са отключили постижението на Xbox, 4.2% на PlayStation според PSNProfiles и 3.9% на Steam. Това възлиза средно на 3.8 процента от играчите, които са играли поне един международен футболен мач за жени във FIFA 22. Не са взети под внимание играчите на Nintendo Switch, тъй като постиженията не са налични на конзолата Nintendo.

Този трофей измерва само мачовете при жените, изиграни в режим Kick Off, в състезанието за Международна купа за жени (нещо като Световното първенство по всичко освен името) или еднократни приятелски мачове. Можете да играете като жени в два други режима на игра, Pro Clubs и духовния наследник на FIFA Street, Volta. Въпреки това и двата режима ви поставят в отбори от смесен пол и предлагат изживяване, различно от обичайната ви цена за FIFA. FIFA 22 също добави Алекс Скот като съкоментатор в Career Mode, но това не е налично в режими като Ultimate Team.

Реално EA може да направи много повече, за да популяризира играта с женски футболни отбори във FIFA. Понастоящем няма местни женски отбори, които да могат да играят в играта, а само националните. Това означава, че няма опция за стартиране на режим на кариера с женски отбор, а също така няма налични дами в Ultimate Team.

Конкурентният спортен симулатор Football Manager в момента работи върху добавянето на жени към своята игра, но засега няма прогноза кога това ще се случи. Sports Interactive има много по-стабилна скаутска и изследователска система и точна база данни със статистически данни за играчите. Миналата година студиото сподели, че иска да се справи правилно с въвеждането на женската игра, вместо просто да публикува някакъв стар продукт. Въпреки това не изглежда вероятно опцията да пристигне във Football Manager 23, тъй като не сме имали актуализация от разработчика от почти година.

Снимка: ЕА

Виж още: Steam във вашата Tesla дава ново определение за мобилен гейминг