Феновете на Fortnite, които успеят да се логнат и играят без проблем, могат да благодарят на щастливата си звезда и на Epic Games, че студиото е оправило сериозен проблем със сигурността на сървърите. Компанията за кибер сигурност Check Point e открила уязвимости на сайта на студиото, които позволяват на хакери да получат достъп до отделни акаунти.

Възползвайки се от необезопасена страница от 2004 г., посветена на Unreal Tournament, експертите са успели да подслушат чатове на играещите Fortnite, както и да получат достъп до информацията за техните кредитни карти, с които да закупят виртуални пари. Проблемът е открит през ноември и междувременно Epic го е пачнала и е свалила опасната страница.   

Експлойтът е такъв, че независимо дали ползвате вашия Fortnite акаунт, или се логвате с профил от Facebook, Google, PlayStation, Nintendo или Xbox, хакерите ще получат достъп, без дори да се нуждаят от паролата ви. Хакерите са използвали подобен метод, за да откраднат данни от 29 милиона акаунта във Facebook през миналата година.

Това не е първият път, когато Fortnite има проблеми със сигурността. Скоро след пускането ѝ за Android клиент на Epic се оказа неочакван носител на малуеър, скрит във фалшива версия на Fortnite. 

TP-Link DECO M5 AC1300 - Wi-Fi система с характер

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards