Когато Electronic Arts подписа десетгодишното споразумение с Disney за разработката на игри в Star Wars вселената, множество играчи очакваха плеяда AAA заглавия във вероятно най-популярната филмова (а и не само?) вселена на планетата. Близо 6 години по-късно имаме три прекъснати разработки на игри и два по-скоро разочароващи продукта, които реално са Battlefield, облечени в Star Wars одежди. Тоест наративната част в тях е минимизирана до крайност.

С днешна дата ставаме свидетели на нова свидна жертва – разработваната първоначално от Visceral Games (Dead Space серията) вече не е в процес на разработка. Първоначално проектът трябва да бъде стриктно „сингъл плейър“ преживяване, разчитащо основно на своя наратив и режисирано от голямата Еми Хенинг. Впоследствие обаче EA не хареса концепцията и дори закри Visceral Games. Проектът беше прехвърлен към ЕА Vancouver, които направиха пълен рестарт на въпросния, превръщайки го в open world заглавие. Това се случи през октомври 2017 година.

Новината идва от Kotaku, а сделката между Disney и EA за момента се оказва пълна катастрофа. Все пак играта на Respawn в Star Wars вселената продължава да се разработва и на предстоящото Е3 би следвало да видим първия геймплеен трейлър.

TP-Link DECO M5 AC1300 - Wi-Fi система с характер

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Тагове:
Още от Play