The Matrix Awakens има всички шансове да се превърне в новата версия на Р.Т. - тийзъра за играта Silent Hills, която така и не видя бял свят, в резултат на което интерактивното демо се превърна в ценна дигитална находка.

Matrix Awakens ще бъде премахната от магазините на PlayStation и Xbox на 9 юли, обяви Epic Games на официалния уебсайт на демото. Интерактивна технологична демонстрация, предназначена да покаже ключовите нови характеристики на Unreal Engine 5, The Matrix Awakens, беше произведена в сътрудничество с Лана Уашовски и пусната за PlayStation 5 и Xbox Series X седмици преди премиерата на The Matrix Resurrections.

Включвайки епизодични изяви на Киану Рийвс и Кари-Ан Мос като Нео и Тринити съответно, демонстрацията поставя играчите в ролята на боец ​​на човешката съпротива, въвлечен във високоскоростно преследване по обширна магистрала. Следвайки поредица от екшън сцени, на играчите беше позволено да се разхождат из широкомащабните среди на демонстрацията, превключвайки между перспективи от трето и първо лице и коригирайки елементи като динамично осветление и различни други ефекти на околната среда.

Играчите, които изтеглят The Matrix Awakens, ще имат достъп до демото занапред, както и ще могат да го изтеглят отново, ако е било изтрито от тяхната конзола.

Снимка: Epic Games

Виж още: Появата на Overwatch 2 автоматично праща оригиналната игра в историята