Според ново проучване на най-популярните марки в света на гейминга Epic Games в момента е най-популярната геймърска марка.

Проучването е дело на английското финансово издание Business Financing Co, което е анкетирало потребители в над 190 държави по света, за да определи техните предпочитания. Epic Games се оказва на първо място в отговорите на потребители от 141 държави вероятно благодарение на техния мегахит Fortnite.

През 2020 г. изключително популярното Battle Royale заглавие успя да счупи собствените си рекорди, достигайки до 12.3 милиона едновременни играчи, проследили концерта на Травис Скот в играта. За края на последния сезон на шутъра пък едновременно играха 15.3 милиона души.

Останалите четири места в топ 5 се заемат от Nintendo, Activision, Game Loft и Atari. Покрай впечатляващите продажби на Animal Crossings: New Horizons и отличното представяне на Switch 2020 г. бе почти толкова добра за Nintendo, колкото и за Epic Games.

Други известни имена в подреждането са Bioware, Konami, Ubisoft и Rare.

Новата година е не по-малко важна за Epic Games. Студиото продължава да се бори за утвърждаването на своя Epic Games Store с агресивен маркетинг, ексклузивни сделки и безплатни предложения. Освен това в момента Epic Games реновира цял огромен мол, който ще се превърне в щабквартира на компанията от 2024 г.

Снимка: Epic Games

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

Тагове: