МОВА феноменът League of Legends, който покори милиони компютри, може да се настани на екрана на вашия iOS или Android смaртфон. Студиото Riot работи със своя собственик Tencent по мобилна версия на популярното мултиплейър заглавие.

Според данни на Reuters студио и издател се трудят по мобилната версия на League of Legends вече повече от година. Независимо от това обаче, може да се наложи да чакате още поне до 2020 г., за да я играете. Смартфон версия на играта може да помогне на Riot да разшири популярността на League of Legends в Азия, където мобилният гейминг напоследък е по-популярен от РС и конзолите. В същото време феновете по другите части на света също ще получат любимата си игра в движение. Ако Riot и Tencent наистина пуснат мобилна версия на League of Legends, тя ще се присъедини към голям брой други известни игри, прескочили от бюрото в джоба, включително PlayerUnknown Battlegrounds, Hearthstone и, разбира се, Fortnite.

Виж още: Игра по Game of Thrones от създателите на Dark Souls прави края на сериала по-поносим

Преди няколко години Tencent всъщност предложи на Riot да създаде мобилен порт на играта, но тогава студиото отказа. В резултат китайският гигант издаде своя мобилна МОВА на име Honor of Kings през 2015 г. Тя стана голям хит в Китай, но не успя да натрупа популярност на запад, където я видяхме под името Arena of Valor.

Тагове: