Изпълнените с носталгия фенове на World of Warcraft ще могат да се докоснат до есенцията на най-популярната масова онлайн ролева игра с предстоящата Classic версия. Blizzard обяви, че тя ще заработи от 27 август, а от 15 май стартират бета-тестовете. Достъпът до World of Warcraft Classic ще бъде включен към вашия World of Warcraft абонамент и само активни абонати ще могат да участват в затворената бета.

Ако не знаете, World of Warcraft Classic пресъздава света на World of Warcraft във вида му при премиерата на играта преди невероятните почти 15 години. По-точно World of Warcraft Classic ни връща към пач 1.12 Drums of War от август 2016 г. Тогава райдовете за 40 души и PvP битките бяха абсолютен хит сред играчите.

Виж още: 20 млн. геймъри заменят компютъра с конзоли до 2022 г.

До появата на World of Warcraft Classic се стигна след един неофициален фен проект, който показва, че има голям интерес към базовата версия на ММО-то. Тогава сегашният президент на Blizzard Алан Брак се пошегува: „Мислите си, че искате World of Warcraft Classic, но всъщност не я искате“, но сега това желание ще се изпълни.   

Той е прав за едно - World of Warcraft Classic е доста различно изживяване от сегашната версия на играта за добро или зло, светът е по-празен. Все пак тази година отбелязваме 15-ия рожден ден на World of Warcraft и завръщането към корените на този геймърски феномен е един от начините, по които да уважим играта и всичко, които не донесла тя.

 

Тагове: