Спомняте ли си годините, когато сменяхте дискета след дискета, само и само да инсталирате нещо? Време е да се върнем към тях с Grant Theft Auto V за компютри. Според снимка, споделена в Reddit, изданието ще идва със 7 инсталационни диска.

С напредването на игрите клиентите им стават все по-обемни и това е напълно нормално – космическият симулатор Star Citizen изисква над 100 GB място от харда ви само за да тръгне. Дигиталното копие на GTA V ще бъде по-скромно – 65 GB. В днешно време подобни файлове са неприятни за сваляне, но напълно поносими за масовия интернет потребител. Два типа геймъри обаче няма да са доволни от дигиталната версия.

Първо имаме колекционерите, които все още държат на усета за притежание на нещо физическо. Това и щастието да разширят колекцията си от игри са незаменими за тях, но не са основната група, за която са физическите копия.

Потребителите с по-бавен интернет или такъв, ограничен от количество трафик, биха получили играта с огромно закъснение (припомнете си времената на модемите и обмислете идеята да свалите 65 GB през такъв). Други от своя страна ще трябва да платят двойно или дори повече, за да получат копието, за което вече са платили, а малко хора биха се съгласили да платят толкова за игра, която още не са пробвали.

И все пак 7 диска инсталация? Кому е нужно, ще разберем след 14 април, когато Rockstar най-сетне ще пусна GTA V за компютри. Вие бихте ли инсталирали нещо на 7 диска? Или бихте предпочели истинската носталгия от 90-те с малко под 46 000 дискети?

 

Тагове: