Най-новият пач на мобилната версия на Fortnite добавя неочаквано подобрение за геймърите в движение: поддръжка на Bluetooth контролери. Обновлението прави възможно да играете Fortnite с повечето налични Bluetooth контролери за Android и MFi контролери за iOS. Освен това, след като свържете геймпада, вибрацията на телефона спира автоматично. Друго допълнение, което ъпдейтът носи, е поддръжка на 60 Hz за съвместими Android модели. Сред тях са флагмани като Samsung Galaxy Note 9, Huawei Honor View 20 и Huawei Mate 20 X.

Изненадващо обаче е, че поддръжката не се отнася до телефони, които са създадени специално за гейминг - като двата Razer Phone модела и Asus ROG. Все пак, що се отнася до Razer, сред поддържаните от Fortnite контролери ще бъде пуснатият наскоро Raidju Mobile.

В последно време геймърските телефони са във възход, но тяхното разпространение страда отчасти заради липсата на поддръжка от известни игри като Fortnite. Решението на Epic Games да добави поддръжка на контролери и да увеличи честотата на опресняване може да има положителен ефект върху тях.    

Обновете вашия Windows и Office със специалните оферти на GoodOffer24

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Тагове: