Създателят на култовата поредица Дейвид Джафи смята, че дългоочакваното ново заглавие God of War: Ragnarok ще излезе както за новата PlayStation 5, така и за сегашната PlayStation 4 конзола, точно както ще направи това Horizon: Forbidden West. Подобно нещо не е официално потвърдено от Sony Santa Monica Studio, така че приемете новината със зрънце скептицизъм.

Джафи, който създаде оригиналната God of War за PS2 през 2005 г., разкри мнението си по време на стрийминг на живо, когато игра последната God of War игра от 2018 г. Той изтъкна, че това е само неговото мнение и не е официална позиция на Sony.  

Все пак заслужава си да припомним, че шефът на PlayStation Джим Раян не можа да потвърди дали следващата God of War игра ще бъде PS5 ексклузив, в интервю в края на миналата година.

God of War: Ragnarok бе анонсирана именно през 2020 г. и засега няма премиерна дата, макар че се очаква да я видим през тази година. Сюжетът в нея започва веднага след края на историята от предната игра, в която Кратос и неговият син преживяха епично приключение в норвежката митология.

Снимка: Sony

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

 

Тагове: