Нищо не подтиква повече към покупката на нова конзола, отколкото ексклузивните заглавия за нея, но творчески банкрутиралата гейм индустрия продължава да достига нови нива в своето падение. Ако току що сте се сдобили с PlayStation 5, вероятно сте развълнувани от възможността в един момент да играете на него следващата God of War игра, но Sony доста уклончиво отказва да потвърди, че тя ще остане екскулзив за вече актуалната система.

В свое интервю шефът на PlayStation Джим Раян отказа да коментира PlayStation 5 ексклузивността на God of War: Ragnarok, обяснявайки, че в момента няма какво да каже по тази тема.

Въпросът е особено интересен, защото ако хитовата игра бъде портната за PlayStation 4, това първо ще лиши каталога на PlayStation 5 от може би най-привлекателното заглавие, а освен това може да попречи на играта да достигне пълния си визуален потенциал, тъй като същевременно ще трябва да бъде разработена съобразно по-ограничените възможности на PlayStation 4.

„В момента PlayStation 4 геймърите са над 100 милиона и ще бъде грешка да се отказваме от тези хора прекалено рано“, казва Раян.

Ако погледнем PlayStation 5, реално само Ratchet & Clank: Rift Apart и Astro’s Playroom са потвърдени като ексклузиви за конзолата, при това донякъде по необходимост – първата се нуждае от бързия SSD диск на PlayStation 5, а втората е повече демо за възможностите на новия контролер. Останалите големи заглавия като Spider-man: Miles Morales, Horizon: Forbidden West ще се появят и за по-стария събрат на новата петица.

Снимка: Sony

Виж още: Краят на една епоха - RIP FarmVille

 

Тагове: