ЕА обяви официално следващата част от култовата поредица Plants vs Zombies. Новата глава в битката между растения и немъртви се нарича просто Plants vs Zombies 3 и вече може да се регистрирате в Google Play, за да тествате ранната версия на играта.  

Оригиналната Plants vs Zombies излезе през 2009 г. и плени милиони геймъри с комбинацията от причудлив хумор и дълбок стратегически геймплей. Първоначално тя бе РС игра, но след това се прехвърли на домашни и портативни конзоли. Тя пожъна изключителен комерсиален и критичен успех, печелейки множество награди. Само за iOS в първите девет дни от излизането на играта се продадоха над 300 000 копия, донесли на студиото PopCap над 1 милион долара.

През 2013 г. се появи Plants vs Zombies 2, която направи противоречив преход към free-to-play модел. Създателят на поредицата Джордж Фан също не участваше в продължението. ЕА обаче продължи да ъпдейтва играта години след премиерата, добавяйки нови светове, врагове и единици.

Изглежда, че Plants vs Zombies 3 ще следва същия модел. Макар засега ЕА да не дава много подробности за играта, знаем, че тя ще бъде f2p, макар в ранната версия да няма микротранзакции. Другите скрийншотове изглеждат като типична Plants vs Zombies игра с обичайните готини растения като слънчогледи и орехи, защитаващи позициите си от агресивните зомбита.

Ако вече ентусиазмът и носталгията са се обадили, имайте предвид, че играта е в още съвсем ранен етап и ще мине доста време преди пълната версия. Ако това не ви притеснява и имате устройство като Galaxy S7 или еквивалентно, работещо с Android 6.0 или по-висока, можете де са пробвате веднага.    

Виж още: Сензацията Tetris Effect идва за PC през Epic Games Store