Само 24 часа след премиерата си през 2013 г. GTA V отбеляза умопомрачителните 11,21 млн. продадени копия. Тогава играта беше налична само за PS3 и Xbox 360, като за три дни Rockstar изкара 1 млрд. долара от хита си. Два месеца и половина след премиерата си версията на GTA V за новото поколение конзоли - PS4 и Xbox One, отчита 10 млн. продадени копия.

Впечатляващото тук е, че всъщност копията на играта не загниват в складове по планетата, макар че продажбите не вървят с темпото при премиерата на играта. Освен това цифрите за GTA V показват, че към продавачите са доставени 45 млн. копия. Важното уточнение е, че PC версията, която вероятно също ще бъде пазарен хит, все още не се е появила и се очаква на 24 март.

Засега играта превъзхожда предшествениците си Grant Theft Auto: San Andreas и Grand Theft Auto IV, като всъщност е и сред най-продаваните игри в историята. Вероятно за това е помогнал и бъндълът с PS4, а вероятно има фенове, които са си я купили и за двете поколения конзоли. Във всички случаи успехите на GTA V със сигурност не са свършили.

Вие имате ли играта? На кои конзоли я играете? Споделете в коментарите.

 

Вижте: Бой със снежни топки след коледната актуализация на GTA V Online

Тагове: