Оказва се, че между Half-Life 2: Episode 2 и Half-Life: Alyx Valve са започвали и спирали куп проекти. Това включва версия на Half-Life 3, която се е разработвала около година, преди да бъде спряна работата по нея. Друга игра, която за съжаление явно няма да видим, е Left 4 Dead 3, но във вариант с отворен свят, по подобие на Dead Island.

Джеф Кайли е един от хората зад най-новата част от Half-Life франчайза. Според неговите думи поне 5 игри от поредицата са били спирани на някакъв етап от развитие, преди да излезе Alyx. Ето и някои от по-интересните заглавия и детайли за тях:

 

Half-Life 3: Разработвана със Source 2 engine и вдъхновена от геймплея на Left 4 Dead. Идеята е била нивата да са така устроени, че да може да има повече от един начин за преодоляването им, което би направило играта подходяща за преиграване. Стигнало се е дотам, че е било сканирано лицето на актьора Франк Шелдън, за да бъде използван ликът му за главния герой. Тъй като Source 2 не бе завършен, играта също не стига далеч. Разработката и е била между 2013 и 2014 година.

 

Left 4 Dead 3: Отворен свят, който може да бъде разглеждан свободно извън мисиите. Самото действие се развива в Мароко. Отново заради недовършения Source 2 и този проект бива зарязан.

 

RPG: Кодово име за игра, която черпи вдъхновение от The Elder Scrolls, Dark Souls и Monster Hunter. Още една идея, която започва и приключва в концептуална фаза.

 

Hot Dog: Още един опит за нова игра от поредицата Left 4 Dead с кодово име като предпазна мярка, в случай че изтече информация. За съжаление няма други детайли, освен че и това е продукт, който няма да видим в завършен вид.

 

Vader: Първият опит на Valve за създаване на VR шлем. Vader е бил замислен без никакви компромиси и точно това се оказва падението му. Той е толкова амбициозен, че екипът зад него изчислява, че готов комерсиален вариант би струвал $5000, и затова се отказва от него. Планът е бил да излезе заедно с Half-Life: Alyx.

*Снимки: Valve

Вижте още: Half-Life 2 Remastered се появи в Steam. Къде е уловката?

Тагове: