Малко иронично играта на хакерска тематика Watchdogs: Legion на свой ред се превърна в жертва на хакерска атака. Оказва се, че хакерската група Egregor е откраднала сорс кода на Watchdogs: Legion и е заплашила Ubisoft, че ще пусне играта по пиратските сайтове в мрежата през октомври, освен ако компанията не плати сериозен откуп.

Общо 558 GB данни, свързани с играта, са били откраднати, като в тях влизат още лични данни и пароли на потребители.

Ако е автентичен, този хак би заплашил най-вече самите програмисти, тъй като се касае за техни лични данни. Като крайни ползватели на Watchdogs: Legion самите геймъри не биха получили по-лошо изживяване. Точно обратното, сорс кодът би бил полезен на модърите, които да модифицират съдържанието на екшъна или неговия енджин. Възможно е обаче от това да пострада обещаният мултиплейър ъпдейт, който е предвиден за декември. Това е така, защото, променяйки статистики и използвайки чийтове, хакерите могат да развалят удоволствието на невинните играчи онлайн.

Egregor твърди още, че притежава данни с поверителна информация да студиото Crytek, създател на шутър поредицата Crysis, но не ясно дали ще иска откуп за тях, подобно на Watchdogs: Legion.   

Снимка: Ubisoft

Виж още: Краят на една епоха - RIP FarmVille