VR шлемът Index на Valve е тотално изчерпан до края на годината, показва справка в страницата му в Steam. Това става само седмица след анонса на Half-Life:Alyx, която е първата флагманска VR игра на Valve. На страницата пише, че шлемът е изчерпан поради голямото търсене наскоро, като играта е очевиден виновник за това, имайки предвид, че до подобна ситуация не се е стигало никога от пускането на джаджата насам.

Виж още: Huawei FreeBuds 3 – впечатляващ звук в ултра компактен формат

Със сигурност роля играе също, че покупките на Valve в Index до края на годината дават безплатно копие от играта, която иначе струва 60 долара, както и някои дигитални екстри. Стимулът е нужен, защото целият комплект за Valve Index струва сериозните 999 долара. Това е над два пъти цената на Oculus Rift S.

В същото време обаче за подобна сума получавате може би най-доброто налично VR изживяване. Високата честота на опресняване прави движението автентично, аудио качеството е невероятно, контролерите позволяват интуитивно взаимодействие, а широкото зрително поле наистина ви потопява във виртуалния свят. Нalf-Life: Alyx е черешката на тази торта.  

Виж още: Мнението на Naughty Dog за PlayStation 5

Тагове: