Xbox ще започне да вгражда услугите си директно в телевизори, ще създаде устройства за стрийминг на Xbox игри, които отхвърлят необходимостта от конзола, и ще добави игри в облака директно към PC и Xbox конзолите.

Това е най-сигурният знак, че Microsoft вече мисли отвъд традиционните устройства за игри, въпреки че настоява конзолите да останат нейното „водещо изживяване“.

В брифинг преди E3 2021 ръководителят на Xbox Фил Спенсър обяви редица подобрения и разширения на екосистемата Xbox, включително абонаментната услуга Game Pass, услугата с абонамент All Access и възможностите за стрйиминг на игри. Основният извод е, че както беше намекнато преди, Microsoft започва да мисли как да достигне до платформи, различни от конзолите Xbox и компютрите.

Xbox вече работи с производителите на телевизори, за да изгради Xbox преживявания директно в телевизори с интернет, като за възпроизвеждане е необходим само допълнителен контролер. Това вероятно би използвало услуги за поточно предаване на игри, вместо да виждате игри, съхранени на твърдите дискове на телевизора.

Xbox също ще изгради „устройства за стрийминг за игри в облак“, което ще позволи на играчите да играят Xbox игри на телевизори или монитори, без да е необходима конзола. Фил Спенсър по-рано намекна, че стрийминг стикове могат да бъдат включени в абонамент за Game Pass, но това не беше споменато в новото съобщение.

По-късно тази година игрите в облак ще бъдат добавени към конзолите Xbox и приложението Xbox на компютър, което означава, че можете да играете игри, преди да ги купите и изтеглите. Това също може да означава, че можете да започнете да играете игри, докато те се изтеглят.

Центровете за данни на Microsoft се надстройват с хардуер Xbox Series X, което означава, че играчите в облачните игри могат да усетят по-добри времена за зареждане и по-висока честота на кадрите (в зависимост от интернет връзката).

Xbox облачните игри в браузър скоро ще бъдат отворени за всички членове на Xbox Game Pass Ultimate, поддържащи Chrome, Safari и Edge.

Компанията добави, че работи и по нови абонаментни предложения за Game Pass, работи за разширяване на Xbox All Access (който предлага конзола и Game Pass за месечна такса, а не за предварително заплащане) и ще добави игри в облак за Game Pass Ultimate членове в Австралия, Бразилия, Мексико и Япония тази година.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Ако имате този iPhone, сърцето ви може да бъде изложено на риск