Откакто Konami прекрати Silent Hills на Kojima Productions, оставяйки ни само тийзъра PT, хората продължават да се надяват, че Хидео Коджима ще се завърне в хорър жанра. Тези надежди бяха подкрепени от самия дизайнер, но все още не знаем каква ще бъде следващата игра на студиото му. Според прочутия художник на манга Джунджи Ито обаче играта е съвсем реална възможност.

Говорейки с Comic Book, създателят на Tomie казва, че е разговарял с Коджима за сътрудничество по хорър игра, която дизайнерът "може да прави", но не предлага никакви подробности за самата игра.

"Познавам Коджима и разговаряхме за това, че той може да има хорър игра, която вече може да прави", казва Ито на Comic Book. "Той ме покани да работя върху това, но все още няма подробности за проекта."

Всеки път когато темата е повдигана в интервюта, Коджима винаги изглежда доста ентусиазиран отново да заработи в хорър жанра и миналата година дори публикува в Twitter част от творческия си процес за правене на хорър продукция, който без изненада включва гледане на страшни филми. Той също така изрази желание да работи върху по-малки игри, манга и филми.

Като се има предвид, че този проект все още е само идея, която Коджима подхвърля в социалните мрежи, малко вероятно е скоро да дойде официално съобщение, ако изобщо нещо се получи.

Междувременно най-накрая можете да играете Death Stranding на компютър. Това не е напълно хорър игра, но вероятно е най-близкото, което ще получим от Коджима за известно време.

Снимка: Konami

Виж още: Ще спасяваме отново галактиката в преработената Mass Еffect трилогия през 2021 г.

 

Тагове: