Продължаващата пандемия промени живота на милиони хора по цял свят по различни начини, някои от които доста любопитни. Вземете например 16-годишния Макс Хейдън – възползвайки се от ограниченото предлагане и повишеното търсене на гейм пазара, момчето успява да изкара 1.7 милиона долара, като препродава конзоли и други гейм аксесоари, както и колекционерски карти Pokémon. Тези дейности му носят чиста печалба от 110 000 долара.

Хейдън се фокусира върху стоки, които се търсят много заради пандемията, като PS5 и Xbox Series X. Той успява да продаде десетки от тези конзоли на цени над 1000 долара, което му носи двойна печалба над пазарната цена.

Бащата на момчето първоначално се е чувствал неловко заради бизнеса на сина му, защото той се възползва от ситуация, създадена от здравна криза. По-късно родителят преценил, че всичко е наред, защото се препродават луксозни, а не необходими стоки.

„Това е капитализмът“, заключва 61-годишният баща пред The Wall Street Journal, който прави профил на необикновената история.    

В момента прекупвачите са един от най-големите проблеми в света на гейминга, тъй като продължаващият недостиг на чипове и биткойн добивът водят до недостиг на видеокарти и цели конзоли, а спекулантите ги изкупуват с единствената цел да ги препродават на още по-солена цена.

Снимка: Nintendo

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

 

Тагове: