През последните 15 години, когато дойде време да се отчете коя игра е продадена в най-много бройки през годината в САЩ, винаги се избираше една от двете възможности.

Каквато и да е била частта от поредицата Call Of Duty през тази година или нещо, създадено от Rockstar, което потенциално може да бъде всичко от Grand Theft Auto VI до Grand Theft Auto V и Red Dead Redemption или Red Dead Redemption 2.

Списъкът на игрите на върха не е съвсем разнообразен, но за първи път през последните 15 години игра, която не е създадена от Activision или Rockstar, може да се превърне в най-продаваната игра в САЩ за 2023 г. и това е Hogwarts Legacy.

Както съобщава анализаторът на Circana Мат Пискатела, Hogwarts Legacy остава на върха на класацията, въпреки че Call Of Duty: Modern Warfare III вече скочи на второ място за най-продавана игра тази година и все още има време да я настигне.

Каквото и да е мнението ви за играта, безспорно е, че тя продължава да се продава всеки месец и че е изключително успешна за Avalanche Software.

Ако Hogwarts Legacy успее да се задържи, тя ще прекъсне дългогодишната поредица от едни и същи игри, които са най-продаваните в САЩ, независимо от това какво друго излиза. Въпреки това почти без съмнение най-продаваната игра през 2024 г. ще бъде заглавието от шутър поредицата Call Of Duty, което ще излезе през следващата година.

Снимка: Warner Bros.

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно