Отзивите за The Day Before в Steam са язвителни, груби и достатъчни, за да обрекат зомби играта на Fntastic, която беше обявена за MMO, но се играе по-скоро като шутър, на най-ниското място в магазина на Valve за всички времена.

След като стартира в ранен достъп в четвъртък, 7 декември, след дълъг период на популяризиране, който катапултира The Day Before до номер две в класацията на желанията в Steam, предложената от Fntastic сандбокс симулация на оцеляване сега има "преобладаващо негативна" оценка, тъй като играчите критикуват всичко - от недостъпни сървъри, бъгави карти, липса на други играчи и врагове до счупена система за инвентар. Преди това сървърът на The Day Before Discord беше блокиран, тъй като заваляха съобщения за грешки и обратна връзка. Сега Fntastic споделя ново изявление, в което описва изданието във фаза на ранен достъп като "доста предизвикателно".

Първоначално представена като MMO, в който играчите ще си сътрудничат или ще се състезават, за да се справят с апокалиптичен свят, населен със зомбита, The Day Before всъщност функционира по-скоро като отборен шутър, в който влизате в ограничена среда, плячкосвате каквото можете и след това се връщате в централния свят. Грешките, проблемите със сървъра и значителното разминаване между показаното в трейлърите и качеството на версията за ранен достъп катализираха голям брой отрицателни потребителски отзиви, които потопиха зомби играта в дълбините на каталога на Steam.

Към момента на писане на тази статия от 75 694 игри, които са оценени в Steam (според Steam DB), The Day Before е класирана на 75 685-о място, което я поставя в долната десетка на всички времена. Това се случва по-малко от 24 часа след пускането на играта в ранен достъп. От публикуваните до момента 10 207 потребителски рецензии в Steam 8532 са отрицателни. Въпреки това две високопрофилни AAA издания се намират по-ниско в класацията на Steam - NBA 2K24 и Overwatch 2 имат по-лоши оценки в Steam от The Day Before.

След като блокира официалния Discord и премахна кадри и трейлъри от The Day Before от канала си в YouTube, Fntastic пусна първия пач на играта и направи изявление.

"Какво да кажа, пускането на ранния достъп беше доста предизвикателно, казва разработчикът на Fntastic "Lilusoi". "Осъзнахме, че все още има много неща, върху които да работим и които да подобрим. Сега екипът работи по пач, който ще поправи дублиранията, критичните сривове, проблемите с липсващи предмети и малкия брой зомбита.

"Всички останали грешки също се проверяват щателно от нас и все още са в процес на отстраняване и разработване. В замяна на това бих искал да кажа, че оценяваме вашите отзиви и конструктивна критика. В бъдеще имаме глобални планове за подобряване на играта, така че вашето мнение е много важно за нас."

Оттогава Fntastic пусна първата кръпка на The Day Before. След като изигра The Day Before както при стартирането, така и след предоставянето на първия пач, засега не се забелязват никакви промени или подобрения - всички първоначални проблеми на играта изглежда остават.

Снимка: Unsplash

Виж още: Полицията препоръчва на родителите да деактивират тази функция на iPhone

 

Тагове:
Още от Play