Sony не е пускала нова портативна гейм система от марката PlayStation от 2011 г. насам, но за мобилните геймъри все още има много възможности като Steam Deck, Nintendo Switch и различни устройства с Android. Сега изглежда, че Sony се готви за своеобразно завръщане в този сегмент.

Том Хендерсън от Insider Gaming съобщава, че Sony работи по нова портативна конзола PlayStation с кодово име Q Lite, но може би ще искате да смекчите очакванията си, ако се надявате на PlayStation Vita 2 или PSP 3, тъй като изглежда, че вместо това може да получим нещо подобно на геймпад за Wii U.

Хендерсън твърди, че новият джобен компютър е предназначен за дистанционна игра с PlayStation 5 и ще изисква постоянна интернет връзка. Твърди се, че конзолата ще поддържа адаптивен стрийминг с качество до 1080p/60 кадъра в секунда. Всичко това категорично подсказва, че тази портативна конзола няма да изпълнява никакви игри в естествен вид.

И така, какво още да очакваме от новата портативна конзола PlayStation?

Източникът твърди, че ранните прототипи изглеждат като контролер на PlayStation 5 с 8-инчов LCD екран в средата. Смята се също, че присъстват функции като бутони за регулиране на силата на звука Adaptive Triggers, високоговорители и 3.5-милиметров порт.

Няма твърд прозорец за пускането на тази портативна конзола PlayStation, но източникът настоява, че ще видим премиера преди слуховете за PS5 Pro (за която се говори, че идва в края на 2024 г.). Не сме сигурни и за цената, но предполагаме, че това устройство ще трябва да бъде много по-евтино от специализирани портативни системи като Nintendo Switch, ако Sony иска да го пусне с успех по магазините. От друга страна, вече можете да използвате Remote Play на съществуващия си смартфон в комбинация с контролер.

Хендерсън има сравнително солидни постижения, но все пак бихме ви препоръчали да приемате тези последни твърдения с голяма доза недоверие. В края на краищата през годините сме чували многобройни слухове относно нова джобна конзола на Sony, но тези слухове не се потвърдиха.

Снимка: Unsplash

Виж още: 76 от 100-те най-играни игри в Steam вървят на Steam Deck

 

Тагове: