Сериалът „Игра на тронове“ на НВО върви към своя край, до който остават само три епизода. Компанията обаче няма намерение да се раздели с Вестерос и вече подготвя няколко нови сериала в същата вселена, като сега самият Джордж Р. Мартин ни казва докъде са стигнали те.

Още през 2017 г. Мартин разкри, че НВО работи по пет нови „наследника“, както ги нарече той.

В нов пост на своя блог писателят твърди, че поне три от тях все още се движат с добро темпо, а за един НВО е поръчала пилотен епизод. Очаква се снимките да започнат през лятото като режисьор ще бъде С.Дж. Кларксън („Джесика Джоунс“, „Защитниците“).

По всичко личи, че НВО не възнамерява да заложи всичко на един сериал, след като ТВ компанията поне на този етап е готова да поддържа още две продукции. Според Мартин, те все още са на ниво сценарий, но „се придвижват“ вероятно до нещо повече от думи върху лист хартия. За какво ще се разказва в тях все още не знаем, но писателят загатва, че не е лоша идея да се сдобием с копие от „Огън и кръв“ и да започнем да спекулираме.

В същото време, поне един от първоначалните пет предложени сериала – този с изпълнителен продуцент Браян Когман – няма да види бял свят.

Още от Play