Ние, геймърите, сме разнородна общност от хора, сплотени от едно общо усещане - онова особено удоволствие да пуснеш любимата конзола и да се потопиш в поредното приказно приключение.

Но също така сме и хора с реален живот и реални проблеми. Това личи особено ясно от мащабно проучване на Microsoft за навиците на Xbox One геймърите, данни за което изтекоха в сайта Windows Central. От тях се вижда един интересен профил на почитателите на актуалната конзола на Microsoft.

Така например мъжете са 58 процента, докато дамите са 42 процента от геймърите там. Мнозинството собственици на конзолата са между 25 и 34 години, но почти толкова са и хората между 35 и 44 години. 56 процента имат партньор, 23 процента живеят с родителите си, а 10 процента живеят сами.

На своя Xbox One геймърите играят средно по 15 игри на година. Много вероятно е да имат абонамент за Xbox Live Gold и да ползват конзолата за социализиране с други хора.

17 часа на седмица пък е таванът на играта в мултиплейър.

9 процента от Xbox One се определят като "търсачи на предизвикателства" - те обичат по-трудните игри, по-нестандартния геймплей и се борят за отключване на т.нар. achievements.

Предпочитаният жанр пък са sci-fi- игрите и ролевите заглавия.

Оцени:
Рейтинг: 2
Тагове:
Още от Play

Откраднати копия от Call of Duty 2: WW2 вече се продават в eBay

0 | 19.10.2017