Говори се, че Blizzard може да пусне Diablo 4 през април 2023 г.

Това е според подкаст предаванията на XboxEra и Windows Central, като те вярват, че предварителният прозорец за пускане на Diablo 4 „2023 г.“ може да бъде стеснен до април. Ранният достъп ще бъде стартиран през февруари, а предварителните поръчки ще бъдат активирани още следващия месец.

Смята се, че ще дойдат още новини по време на декемврийските The Game Awards, което със сигурност звучи достатъчно правдоподобно. За щастие няма да трябва да чакаме дълго, за да проверим дали слуховете са верни: наградите са насрочени за 8 декември, което е само след няколко седмици.

Наскоро Blizzard обяви, че провежда затворени бета-тестове за играчи, които „наскоро са прекарали значително време в изживявания в крайната игра на Diablo“. Някои кадри пък изтекоха онлайн.

Друга новина около проекта е, че базираната в Олбъни група от тестери на Diablo на Blizzard спечелиха правото да сформират профсъюз.

Тяхната петиция до Националния съвет по трудови отношения на САЩ беше приета миналия месец, поставяйки началото на гласуване от страна на служителите за формализиране на процеса. Бюлетините са раздадени и резултатът трябва да бъде обявен на 18 ноември.

Activision Blizzard преди това се противопоставяше на този процес и твърдеше, че това трябва да бъде решение, взето от по-голяма група служители в студиото в Олбъни, а не от неговия екип за тестване.

Снимка: Blizzard

Виж още: Бетата на Diablo 4 логично стана най-лошо пазената тайна в интернет