Ботът OpenAI Five, разработен от американската научна организация OpenAI, най-напред победи професионален отбор по DotA 2 по-рано този месец, а сега стана свободно достъпен за всички желаещи да премерят силите си с чудото на изкуствения интелект в гейминга. Това стана в нов режим, наречен Arena, в който играчи от цял свят могат да тестват уменията си сами за себе си.

Както можете да си представите, резултатите не са по-различни.

След невероятните 42 729 мача, 6888 от които ботът е играл срещу над 1500 души едновременно между 18 и 21 април, творението на OpenAI има 99.4 процента победен рейтинг. Всъщност първият играч човек успява да постигне победа едва 6 часа и 9 минути след старта на надпреварата.

Според OpenAI това е бил масиран експеримент, в който практически цялата интернет общност се обединява, за да търси слабости и пролуки в играта на бота. Независимо от това никой не успява да открие типичните лесни експлойти, характерни за програмираните от хора ботове.

Само четири отбора успяват да спечелят две игри поред и само три – три мача поред.

Всичко това става пред очите на над 480 000 геймъри, които са гледали надпреварата на живо в Twitch и са се убедили, че изкуственият интелект става все по-могъщ съперник.

Най-четени
Всички

Дамата, която ужили Google и Apple с милиарди, подгони Amazon

49 | 17.07.2019
Още от Play

Най-популярният ретро емулатор официално в Steam от 30 юли

15 | 16.07.2019